ABOUT

La Chambre d’Ecoute

 

BIOGRAPHIES

Delphine

Delphine

Dewald

biografie
Rozanne

Rozanne

Descheemaeker

biografie
Muriel

Muriel

Sarlette

biografie
Panagiota

Panagiota

Giannaka

biografie
Emilia

Emilia

Zinko

biografie

Delphine Dewald - Dwarsfluit

×
Delphine studeerde aan het Conservatoire de Liège, aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Berten D’Hollander, aan de Musikhochschule van Hamburg en alsook aan de Royal Academy of Music te Londen in de klas van William Bennett, Samuel Coles et Patricia Morris (piccolo). Tegelijkertijd specialiseerde ze zich bij onder andere Robert Winn, Emily Beynon, Cecilie Loken, Denis Bouriakov en Andras Adorjan.

Sinds 2007 wordt Delphine regelmatige gevraagd als piccolo-speelster of fluitiste bij l’Ensemble Musiques Nouvelles onder leiding van Jean-Pol Dessy, met wie ze al verschillende radio- en televisieopnames deed (waaronder Chambres d’à Côté vab Philippe Boesmans – Prix Caecilia 2011). Ze speelde reeds  als freelance fluitsite bij Casco Phil onder leiding van Ben Haemhouts, bij de Filharmonie Zuidnederland, Sturm und Klang en Frascati Symphonic. Als soliste is ze regelmatig te horen tijdens recitals in België, Engeland, Duitsland en Nederand.  

Delphine geeft fluitles aan de l’Académie de la Communauté Germanophone en aan de muziekacademies van Gooik en Herne (Vlaams-Brabant).

Vasteberaden om haar passie over te brengen aan de jongere generatie, specialiseert ze zich sinds 2015 in de Suzukimethode, een methode gebaseerd op het aanleren van muziek op het gehoor vanaf een zeer jonge leeftijd. Ze heeft sindsdien haar eigen privéschool opgericht te Brussel, Flûtamuz.

Ze is laureate van de Jonathan Myall Piccolo Prize te Londen, alsook van de Benelux Flute Competitionte Ittervoort (Nederland), Delphine kreeg in het verleden al een beurs van Rotary International alsook van de Soroptimists Europe.

Muriel Sarlette - Hobo

×
Muriel is laureate van verscheidene muziekwedstrijden waaronder het Concours des Jeunes solistes de L’UGDA, het internationale concours voor hobo ‘Guiseppe Ferlendis’ en “Prix Guillaume Guidé” en maakt tegenwoordig deel uit van het Orkest van de Koninklijke Waalse Opera waar ze de post van eerste hobo solo bekleedt.

Muriel behaalde haar diploma aan het Conservatoire Royal de Mons en aan het Conservatoire National Supérieur de Lyon (2013) waar ze lessen volgde bij onder andere Sylvain CREMERS, Jean-Louis CAPEZZALI , Jérôme GUICHARD, Maurice BOURGUE, Heinz HOLLIGER, Albrecht MAYER en François LELEUX. Ze volgde ook een opleiding tot leerkracht in het muziekonderwijs aan het Conservatoire Supérieur de Lyon.

Ze geeft kamermuziek aan het Conservatoire Royal de Bruxelles en is gastdocent hobo en orkesttrekken in de klas van Sylvain Cremers aan het Conservatoire Royal de Mons.

Pannagiota Giannaka - Klarinet

×
Panagiota Giannaka werd in 1990 in Griekenland geboren en startte met klarinetlessen toen ze elf jaar oud was. Ze verloor al snel haar hart aan de muziek en op haar 18de had ze reeds een klarinetdiploma van het Patra’s Lunicipal Conservatory op zak, mét grote onderscheiding.

Ze zette haar muziekstudies verder aan de universiteit van Athene en bouwde tegelijkertijd een carrière als freelance muzikante en leerkracht uit. Ze won diverse muziekwedstrijden in Griekenland en Cyprus.

Ze kwam al snel tot de conclusie dat ze een meer verscheiden muzikaal pad wou inslaan en besloot verder te studeren in den Haag en later in België aan het koninklijk Conservatorium van Brussel onder de hoede van Benjamin Dieltjens. Ze behaalde er in 2015 haar masterdiploma met grote onderscheiding.

Panagiota heeft als orkestmuzikant reeds met verschillende ensembles opgetreden waaronder het Luzern Festival Academy Orchestra, het Nederlands Jeugdorkest en deFilharmonie. Ze werkte al samen met grote dirgenten zoals Alan Gilbert, Matthias Pintscher, Philip Herreweghe, Heinz Holliger, Suzanna Malkki, Etienne Siebens, etc.

Rozanne Descheemaeker - Hoorn

×
Rozanne débute le cor à l’âge de 8 ans et entame sa formation au KoninklijkConservatorium de Brussel à l’âge de 17 ans dans la classe de Luc Bergé où elle a brillamment obtenu son diplôme de “master in de muziek” en 2013.

Au cours de sa première année de master, Rozanne a eu l’opportunité d’étudier dans le cadre du programme Erasmus durant un semestre à la Universität der Kunste de Essen aurpès de Frank Lloyd. Elle a également suivi de nombreux masterclasses nationaux et internationaux.

Elle est régulièrement invitée au sein d’orchestres tels que l’Orchestre de la Monnaie, l’Orchestre National de Belgique, l’Orchestre Philharmonique Royal de Liège, l’Opéra Flamand, l’Antwerp Symphony Orchestra, l’Ensemble Ictus et l’Orchestre de Chambre de Wallonie. Elle a eu le privilège de se produire en soliste avec le Brussels Philharmonic et l’Orchestre du Conservatoire de Bruxelles.

A côté du cor moderne, Rozanne joue également du cor naturel et baroque. Elle étudie auprès de Jean-Pierre Dassonville et est régulièrement invitée au sein de différent orchestres et ensembles tels que l’Orchestre des Champs-Elysées, les Muffatti, Il Gardelino et les Agréments.

Emilia Zinko - Fagot

×
Emilia Zinko werd geboren in april 1982 in Oekraïne. Op 15-jarige leeftijd, na slechts een jaar fagot te hebben gespeeld, mocht ze beginnen aan het Ternopil Musical College (Oekraïne). In 2001 werd ze studente aan de National Music Academy of Ukraine (Kyviv) en begon ze tegelijkertijd aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Luc Loubry. In 2006 zette haar studies voort in Duitsland waar ze twee jaar later haar masterdiploma in de uitvoerende muziek haalde aan de Musikhochschule Lubeck bij professor Pierre Martens Olivier.

Daarna werd ze toegelaten aan de faculteit voor orkestsolisten aan de Staatlichen Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Mannheim bij professor Ole Kristian T. Dahl. In 2012 behaalde ze haar postgraduaatdiploma in de uitvoerende muziek aan de universiteit van Stavenger, Noorwegen, in de klas van diezelfde professor Ole Kristian Dale.   Haar professionele orkestervaring begon reeds in 2001 bij het radio-orkest van Oekraïne.

Tussen 2003 en 2008 was Emilia regelmatige vervanger fagot bij het Nationaal Orkest van België. Ze deed ook stage bij deFilharmonie van Antwerpen en Lubeck Theater und Philharmonie en was vervanger tweede fagot bij het Nationaal Radio-orkest van Oslo en het Noors blaasensemble.

Tussen 2006 en 2010 maakte Emilia deel uit van het Verbier Festival Orchestra en het Verbier Chamber Orchestra. Met deze orkesten ging ze op tournee door Azië, Australië, Amerika en Europa en werkte ze onder grote dirigenten als Marta Argerich, James Levine, Yuri Bashmet, Esa-Pekka Salonen, Zubin Mehta, Paavo Jarvi, Charles Dutoit, Herbert Blomstedt, Sir Andrew Davis, Gianandrea Noseda, Andre Gatti, Bryn Terfel en Valerie Gergiev.

Sinds 2009 is Emilia mede-aanvoerder fagot bij Kunsthuis Opera & Ballet Vlaanderen en sinds 2013 is ze vast lid van hedendaags muziekensemble Sturm und Klang.